dimarts, 19 de novembre del 2013

VISITEM EL PLANETARI DE L'ESCOLA



Avui, dia 19 de novembre, els alumnes de l’Escola Mare de Déu del Roser hem seguit celebrant la setmana de la ciència. En aquesta setmana, farem experiments i altres activitats on tota l’escola participarà i gaudirà de la ciència.
Avui hem muntat el nostre planetari, on alumnes de 4t d’ESO han mostrat als més petits el cel que veuran aquesta nit. Els han explicat algunes de les constel·lacions que es podran veure i també els han ensenyat com abans els pescadors, pastors, etc. podien saber on estava el nord gràcies a saber trobar l’estrella polar.
Durant tot el dia hem fet una sèrie d’activitats on també explicaven els mites de les constel·lacions que havien vist al planetari com la de Casiopea, l’Osa Major, l’Osa Menor i el Cigne.
També han gaudit d’uns sessió de maquillatge on els pintaven dibuixos que podem trobar a l’espai, com la lluna o les estrelles.
Ha sigut un dia molt especial per a tots i l’hem pogut gaudir al màxim, tant grans com petits hem après coses que abans desconeixíem i que ara ja sabem gràcies a poder fer aquesta setmana.
Esperem el dia de demà per veure què ens aportarà la ciència, salutacions a tothom.

Clara M. 4t ESO